‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ in Alkmaar, Amsterdam, Almere en Haarlem

Geschreven door Redactie
‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ in Alkmaar, Amsterdam, Almere en Haarlem

Vijf acteurs, vijf muzikanten en tientallen nieuwkomers met een vluchtverleden.

Zaterdag 12 februari in TAQA Theater De Vest, Alkmaar, za 26 & zo 27 februari in De Meervaart, Amsterdam, ma 21 & di 22 maart in Kunstlinie, Almere en vr 25 & za 26 maart in Stadsschouwburg Haarlem: Hoe ik talent voor het leven kreeg, de succesvolle, groots opgezette theatervoorstelling met acteurs, muzikanten en tientallen nieuwkomers naar de bestseller van Rodaan Al Galidi. Floris van Delft regisseert deze productie van theatergezelschap WAT WE DOEN, in samenwerking met het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties, ICK Amsterdam, de Meervaart en NewBees.

Vijf acteurs, vijf muzikanten en tientallen nieuwkomers met een vluchtverleden vertellen het indringende en humoristische verhaal van Semmier Kariem, een jongeman die asiel aanvraagt in Nederland. Semmier, gespeeld door Gouden Kalfwinnaar George Tobal, droomt van een nieuw leven, maar het AZC wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij eindeloos wacht. Op een rauwe en verrassend grappige manier schetst Rodaan Al Galidi een beeld van het asielbeleid en ook van de Nederlandse samenleving. Door de ogen van Semmier wordt het publiek meegenomen in de levens van de mensen die er wonen en werken. Ze proberen vaak het goede voor zichzelf en anderen te doen, maar raken soms hopeloos verstrikt in het systeem.
WAT WE DOEN, het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties, Meervaart en ICK Amsterdam bundelen hun krachten en verbeelden het AZC als een dorp met eigen wetten en regels. Samen met tientallen spelers met een vluchtverleden, die het verhaal van Semmier zelf op hun eigen manier aan den lijve hebben ondervonden, vertellen zij dit aangrijpende verhaal in het theater. Het doel is dat de voorstelling ook tot ontmoetingen tussen ‘nieuwe’ en ‘oude’ Nederlanders kan leiden.

Hoe is het om te vluchten en een nieuw leven op te bouwen in een vreemd land? Ervaar het van dichtbij in het meereizende verdiepingsprogramma De Expeditie. Maak kennis met de spelers en leer meer over de totstandkoming van de voorstelling in de fototentoonstelling Onze reis, ontdek de persoonlijke verhalen van nieuwkomers in de films van Movies that Matter, test je talent voor inburgeren en bezoek de pop-up winkel van Makers Unite Creative Lab, met onder meer producten ontworpen door nieuwkomers. De programmasamenstelling kan per plaats iets verschillen.
Online: trailer, Talent voor het leven, Wat We Doen, Facebook, Twitter, Instagram TAQA Theater De Vest, De Meervaart, Kunstlinie Almere, Stadsschouwburg Haarlem
Voor meer persinformatie, beeldmateriaal en interviews: Margarétha Moerkerke, tel: 020 612 7000, e: margaretha@publicy.nl www.ThePublicityCompany.com, Facebook, Twitter

Onze Ambassadeurs