Op de Jakobsladder; Een intiem concert voor bezinning

Geschreven door Redactie
Op de Jakobsladder; Een intiem concert voor bezinning

Noortje Braat (zang/viool) en Wiek Hijmans (elektrische gitaar) nemen op woensdag 9 maart vanaf 20.00 uur het publiek bij Goede Rede Concerten mee de muziek, maar ook de stilte in tijdens ‘Op de Jakobsladder’.

Zij brengen hiermee een ode aan het mysterie van het leven. Een intiem concert, met muziek van o.a. Schubert en Ravel, aangevuld met eigen composities.

Noortje Braat en Wiek Hijmans bundelen in dit programma hun krachten en brede muzikale achtergrond om samen met het publiek een moment van bezinning te creëren. Met een eigen, kernachtige benadering van muziek uit verschillende stijlperiodes én eigen composities. De combinatie van zang, viool en elektrische gitaar geeft de muziek een unieke klankkleur.

Noortje Braat

De Almeerse Noortje Braat is actief als musicus en theatermaker. Ze schrijft teksten voor muziek(theater) en ontwikkelde verschillende muziekvoorstellingen samen met componist Egon Kracht. In 2012 componeerde ze de Maria Magdalena Passie. Ook uitvoerend begeeft ze zich graag op het snijvlak van (nieuwe) muziek en theater. Als zangeres en/of violiste droeg ze onder meer bij aan voorstellingen van Miranda Driessen, Egon Kracht & the Troupe, Peter Zegveld, Holland Opera, ASKO Kamerkoor en het Insomnio Ensemble.

Wiek Hijmans

Wiek Hijmans speelt sinds zijn elfde jaar elektrische gitaar. Zijn interesse in zowel klassieke als populaire muziek heeft hem altijd gemotiveerd om zich te wijden aan het integreren van zijn instrument in de klassieke muziektraditie. Hij is als improvisator/uitvoerder actief en werkt vaak met o.a. ASKO Schönberg, Ensemble MAZE en David Kweksilber. Maar geeft ook solorecitals en doet dat over de hele wereld. Daarnaast componeert Hijmans, meestal voor eigen ensembles en theater. Onlangs bijvoorbeeld een werk van 150 stukken voor elektrische gitaar solo, als reactie op de 150 teksten uit het Boek der Psalmen, getiteld Psalms Electrified.