Pistache Macaron Recept

Geschreven door Redactie
Pistache Macaron Recept

Het beste recept voor zelfgemaakte Pistache Macarons. Delicate pistache schelpen met een botercrème vulling.

Net zoals je zou krijgen in een Frans café!

Wat heb je nodig?
- 3 eiwitten, kamertemperatuur
- 1/3 kopje kristalsuiker
- 1 1/2 kopjes poedersuiker
- 2/3 kopje amandelmeel
- 1/3 kop fijngemalen pistachenoten
- 3 druppels groene gel-voedselkleurstof

Roomkaas vulling:

- 300 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 5 el ongezouten boter, kamertemperatuur
- 1/3 kopje poedersuiker
-  2 eetlepels slagroom
- 3 el fijngemalen pistachenoten

Maak een spuitzak met ronde punt klaar. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier.
Maal de pistachenoten fijn in een keukenmachine of blender tot ze fijn zijn. Voeg de poedersuiker en amandelmeel toe en verwerk op laag tot het mengsel grof is. Zeef het mengsel vervolgens door een zeef in een mengkom. Klop in een aparte kom, op hoge snelheid, de eiwitten tot ze beginnen te schuimen. Voortdurend kloppend, voeg langzaam de druppels gelvoedselkleurstof toe tot de gewenste kleur is bereikt. Giet dan langzaam de suiker erbij en klop tot er stijve pieken ontstaan.

Voeg ongeveer de helft van het gezeefde pistachemeelmengsel toe aan het eiwitmengsel en spatel er voorzichtig door met een spatel. Als het eenmaal is opgenomen, voeg je het resterende bloemmengsel toe en blijf je voorzichtig vouwen totdat het mengsel goed vloeit als honing. Doe het beslag over in de voorbereidende spuitzak. Spuit het beslag en vorm cirkels van ongeveer 1½ inch. Plaats de macarons ongeveer 2,5 cm uit elkaar. Pak de bakplaat op en laat deze op een plat oppervlak vallen. Herhaal 3-4 keer om alle luchtbellen te verwijderen die de bakplaat draaien.

Laat de macaronschelpen minimaal 30 minuten tot 1 uur op kamertemperatuur staan, tot de macaronsschelpen een glanzende laag vormen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de macarons ongeveer 12 minuten, tot de macarons voetjes vormen en de schelpen niet aan het bakpapier plakken. Laat de macarons afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt, zodat je ze gemakkelijker kunt verwijderen. Breng de macarons over naar een koelrek om volledig af te koelen.

Bereid vulling:

Meng ondertussen boter en roomkaas in een kom. Mix tot een romig geheel, voeg de poedersuiker en pistachenoten toe en meng. Voeg de zware slagroom toe en mix tot gecombineerd. Doe de vulling in een spuitzak met ronde bovenkant. Spuit de room op een macaronschaal en bedek met een andere schaal om een ​​sandwich te vormen.
Herhaal met de resterende macaronschelpen en botercrème. Zet ze 24 uur in een luchtdichte pot zodat ze kunnen rijpen. En genieten maar!