Nationale Coconut Torte Dag

Geschreven door Redactie
Nationale Coconut Torte Dag

Nationale Coconut Torte Dag op 13 maart erkent een rijk dessert met de decadente smaak van kokosnoot!

Liefhebbers van kokos kunnen genieten van deze vakantie en genieten van de heerlijke smaak van dit rijke dessert.

Het woord torte is Duits en betekent letterlijk cake. Torte verwijst naar zowel een meerlaagse cake gevuld met botercrème, jam of room als een rijke, vochtige en dichte enkellaagse cake. Een torte kan worden gemaakt met weinig tot geen bloem, maar in plaats daarvan met gemalen noten of paneermeel, evenals suiker, eieren en smaakstoffen.

Wist je dat een kokospalm wel dertig meter hoog kan worden? Kokosnoot is rijk aan vezels, vitamine B6, ijzer en mineralen zoals magnesium, mangaan, fosfor, selenium en zink. De olie van kokosnoot hydrateert onze huid en helpt ook om onze huid helder en haar zijdezacht te houden. In de keuken houden we natuurlijk van kokos! Naast gebakken goederen, geeft kokosnoot een zoete smaak aan onze kookkunsten, en omdat de MCT's in kokosolie niet als vet door het lichaam worden opgenomen, is het een ideaal alternatief voor andere oliën en vetten.

Bak vandaag je favoriete recepten met kokostaart. Deel met vrienden en familie. En gebruik #NationalCoconutTorteDay om op sociale media te posten.