Vandaag is het National Pumpkin Pie Day

Vandaag is het National Pumpkin Pie Day

Pompoentaart is een traditioneel dessert.

Om een ​​pompoentaart te maken, wordt het vruchtvlees van de pompoen gemengd met eieren, verdampte en/of gezoete gecondenseerde melk en suiker en wordt het meestal op smaak gebracht met nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en gember.

Pompoentaartrecepten werden gevonden in zeventiende-eeuwse Engelse kookboeken, zoals Hannah Woolley's 1675, The Gentlewoman's Companion. Een eeuw later verschenen er recepten voor pompoentaart in Amerikaanse kookboeken.

Veel seizoensgebonden producten met pompoentaartsmaak vullen de schappen van de supermarkt. We vinden de smaak in ijs, pudding, koffie, lattes, cheesecake, pannenkoeken, snoep en zelfs bier. Het hele seizoen door gooien adverteerders pompoen in hun seizoensgebonden drankjes en geuren.

Kaarsen, diffusers en wassen beloven onze huizen te vullen met pompoentaartgeur. Al snel ruiken onze huizen naar een bakkerij. Sommigen van ons hebben de oven sinds juni niet meer aangezet.

De taart roept ook goede herinneringen op. Schrijvers en dichters gebruiken pompoentaart in hun seizoensgedichten, liedjes en verhalen. Het Thanksgiving-gedicht uit 1844, "Over the River and Through the Wood", geschreven door Lydia Maria Child, verwijst naar pompoentaart in een van de verzen: "Hoera voor de lol! Is de pudding klaar? Hoera voor de pompoentaart!” Een ander bekend nummer is het nummer 'Rockin' Around the Christmas Tree' met de tekst 'Later we have some pumpkin pie, and we'll do some caroling'.

Geniet van een stuk pompoentaart. Voeg een toef slagroom toe. Deel een goed gesprek en een kopje koffie terwijl je viert. En gebruik #NationalPumpkinPieDayOnsNieuws om op sociale media te posten.