Thuis super lekkere chocolademelk maken

Geschreven door Redactie
Thuis super lekkere chocolademelk maken

Bijna iedereen vindt warme chocolademelk wel lekker.

Vaak als je zin hebt in warme chocolademelk doe je het uit een pak in een mok en in de magnetron of warm je het op in een pannetje tot het een goede temperatuur heeft. Toch is er een lekkerdere manier waarop je zelf thuis warme chocolademelk kan maken.

Wat je nodig hebt?
250 ml melk
50 gram chocolade naar keuze

Hoe maak je de warme chocolademelk?
Het maken van warme chocolademelk is eigenlijk heel simpel. Het maakt niet uit of je melk of pure chocolade hebt. Je begint met het opwarmen van de melk in een pannetje, ondertussen hak je zelf de chocolade fijn zodat het hele kleine stukjes worden. Daarna voeg je de chocolade toe bij de melk en blijf je het roeren tot dat alle chocolade goed gesmolten is. Je kan altijd voor extra smaak nog suiker toevoegen. Als je dit gedaan hebt kan je de chocolademelk in een mok doen.
Dit is van zichzelf al superlekker, maar hier kan je naar keuze zelf nog marshmallows, karamelsaus, slagroom en/of cacaopoeder aan toevoegen. Je kan dit altijd nog serveren met een lekker koekje.
Dit is hoe je zelf thuis overheerlijke chocolademelk kan maken. Hoe lekker het ook is moet je niet vergeten om het een beetje af te laten koelen, zodat je je mond niet verbrand en daarna kan je er lekker van genieten.