9,5 miljoen euro subsidie voor ondernemers die gaan voor duurzame innovatie

Geschreven door Redactie
9,5 miljoen euro subsidie voor ondernemers die gaan voor duurzame innovatie

Ondernemers in Noord-Holland die aan het begin staan van een innovatietraject kunnen subsidie aanvragen. In 2022 stellen provincie en Rijk hiervoor ruim 9,5 miljoen euro beschikbaar.

De MIT-regeling (MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) is één van de regelingen waarmee de provincie Noord-Holland het midden- en kleinbedrijf ondersteunt en innovatie wil stimuleren. De regeling is bedoeld voor Noord-Hollandse MKB-ondernemers die op zoek zijn naar financiering in de beginfase van hun project. Aanvragen kan vanaf 12 april.

De provincie wil de verduurzaming van de economie versnellen en ondersteunt en stimuleert daarom duurzame innovatie. Rijk en provincie hebben hun jaarlijkse bijdrage verhoogd. Het Rijk stelt 5.454.167 euro beschikbaar. Noord-Holland levert dit jaar een bijdrage van 4.462.500 euro. Dit betekent dat er, na aftrek van de uitvoeringskosten, in totaal 9.520.000 euro beschikbaar is voor de financiering van innovatieprojecten binnen het MKB.

Veel ondernemers willen van de regeling gebruikmaken. In 2021 is er voor 108 haalbaarheidsprojecten subsidie verleend. Het gaat om uiteenlopende initiatieven zoals het circulair maken van plastic afval en het ontwikkelen van een softwareplatform waarmee de vervoersvraag voor hotels voorspeld kan worden. De verwachting is dat er binnenkort ook subsidie verleend wordt aan 25 Research & Development projecten.