Epilepsie Awareness Day

Geschreven door Redactie
Epilepsie Awareness Day

Epilepsie Awareness Day op 26 maart heeft tot doel de kennis van het publiek te vergroten over een neurologische aandoening die wereldwijd bijna 50 miljoen mensen treft.

Ook bekend als Purple Day, worden mensen aangemoedigd om paars te dragen ter ondersteuning van het bewustzijn van epilepsie.

De neurologische aandoening, epilepsie, beïnvloedt het centrale zenuwstelsel en veroorzaakt toevallen en andere symptomen. De soorten aanvallen variëren afhankelijk van de oorzaak en het type epilepsie. Enkele bekende oorzaken van epilepsie zijn:

- hersenbeschadiging
- genetica
- stofwisselingsziekten
- immuunstoornissen
- infectie

Soms kan er echter geen bekende oorzaak worden gevonden voor epilepsie bij een patiënt. Hoewel epilepsie niet besmettelijk is, kan elke leeftijdsgroep epilepsie krijgen. Het goede nieuws is dat het zeer goed te behandelen is. Hoewel de aandoening voor kinderen verwarrend kan zijn. In sommige delen van de wereld kan het moeilijk zijn om een ​​behandeling te vinden.
Een ander belangrijk doel van deze dag is het wegnemen van het stigma dat met epilepsie gepaard gaat. Degenen met epilepsie kunnen een normaal leven leiden, vooral wanneer hun epilepsie onder controle is.

HOE #EpilepsieAwarenessDay of #PurpleDay TE OBSERVEREN

- Sluit je aan bij de Purple Day-beweging.
- Lees meer over epilepsie.
- Toon je steun door paars te dragen.
- Vrijwilliger bij een inzamelingsactie.
- Doneer aan onderzoek om epilepsie te genezen.
-  Als jij of iemand die je kent epilepsie heeft, zeg het dan en help het stigma dat met epilepsie gepaard gaat te elimineren.
- Ken de tekenen van een aanval en wat je moet doen.

Gebruik #EpilepsyAwarenessDay of #PurpleDay om op sociale media te posten.