Manieren om met reisangst om te gaan

Geschreven door Redactie
Manieren om met reisangst om te gaan

De angst om te reizen staat bekend als hodofobie.

De fobie manifesteert zich op verschillende manieren, van aarzeling om naar nieuwe plaatsen te reizen tot een bijna onvermogen om het huis te verlaten. Sommige mensen zijn alleen bang voor specifieke vervoermiddelen, zoals vliegtuigen of treinen, terwijl anderen bang zijn om passagier te zijn op allerlei soorten reizen.

Zoals alle fobieën veroorzaakt hodofobie vaak fysieke symptomen, zoals trillen, zweten of huilen. Je kunt ook last krijgen van maag-darmklachten en hoofdpijn.

Hodofobie maakt het vaak moeilijk om de noodzakelijke taken van een reis uit te voeren. Je vindt het misschien moeilijk om op de luchthaven of cruiseterminal te navigeren, je bagage te controleren, de beveiligingsprocedures te volgen en geduldig te wachten in geval van vertraging. Je kunt in de war raken wanneer je incheckt in een hotelkamer, een kaart leest of besluit waar je gaat eten.

Vermijd alcohol en drugs. Hoewel het verleidelijk is om een ​​slaappil te nemen of een paar glazen wijn te drinken en tijdens je trip door te slapen, kan zelfmedicatie ervoor zorgen dat je je slechter gaat voelen. Neem niets in zonder uw arts te raadplegen en let goed op eventuele speciale instructies van de arts.

Leer wat je kunt verwachten. Zoek op internet naar informatie over je hotel. Kijk naar dekplannen voor jouw cruiseschip of stoelkaarten voor jouw vliegtuig of trein. Leer waar belangrijke voorzieningen en voorzieningen zich bevinden. Maak jezelf vertrouwd met de beveiligingsprocedures en zorg ervoor dat u niets inpakt dat verboden is.

Plan je route. Als je naar jouw bestemming rijdt, ga dan zitten met een kaart en plan hoe ver u elke dag zult reizen. Maak hotelreserveringen en noteer de locaties van nabijgelegen restaurants. Als je met een openbaar vervoerder reist, zoals een schip of een vliegtuig, bevestigt je je boekingen een paar dagen voordat je vertrekt. Zorg voor voldoende tijd om vroeg te arriveren en maak een back-upplan in geval van vertragingen.

Rust en hydrateer. Zorg voor voldoende slaap in de dagen voorafgaand aan uw reis. Draag water tijdens je reis samen met een paar zoute snacks. Uitputting en uitdroging maken het moeilijker om uitdagingen aan te gaan.

Neem een ​​vriend. Vermijd indien mogelijk alleen reizen. Een metgezel kan je helpen kalm te blijven en details af te handelen, zoals het controleren van tassen of het aanhouden van een taxi. Een vriend kan ook interfereren als je tijd alleen nodig hebt om te kalmeren.

Visualiseer. Stel je voor dat je door alle belangrijke stappen van je reis loopt. Kijk hoe je door het vliegveld slentert, aan je gate gaat zitten en aan boord van het vliegtuig stapt. Stel je je eens voor dat je moeiteloos door het stadsverkeer rijdt en de perfecte parkeerplaats vindt. Het visualiseren van succes bouwt vertrouwen op en vermindert stress.


Onze Ambassadeurs