&Holland magazine belicht water en wereldverbeteraars

Geschreven door Redactie
&Holland magazine belicht water en wereldverbeteraars

Het nieuwe &Holland magazine brengt het water in de provincie in kaart. Ook is er aandacht voor dieren, data én wereldverbeteraars in Wieringerwerf.


Meren, plassen, kanalen, sloten en de zee; in Noord-Holland is water overal. Met een getekende infographic brengt &Holland de waterwereld in de provincie helder in beeld. Ook wordt duidelijk welke partijen allemaal samenwerken om te zorgen voor veilig zwemwater, schoon drinkwater en droge voeten.

Groeien met GO!-NH

Verder besteedt het magazine aandacht aan GO!-NH. Dit groeiversnellingsprogramma van de provincie helpt duurzame innovaties en ondernemingen. Om te laten zien wat het traject inhoudt en kan opleveren volgde &Holland deelnemer FastFeetGrinded een halfjaar op de voet. De schoenenrecycler wil de wereld afhelpen van de gigantische schoenenafvalberg, bouwde daarvoor een machine en zet sinds eind 2021 grote stappen. “GO!-NH triggerde ons zo dat we tegen elkaar zeiden: laten we toch maar een slag groter gaan”, aldus ondernemer David Uijttewaal.

Pierewaaien

&Holland gaat ook dieper in op data. Het online tijdschrift laat aan de hand van 6 voorbeelden zien wat de provincie zoal met data doet. Van DNA-onderzoek bij otters tot een digitale tunneldubbelganger. Voor de rubriek ‘Op de markt’ werd de versmarkt op de Bazaar in Beverwijk bezocht. Daar gaven Noord-Hollanders allerlei tips voor activiteiten, zoals suppen op het Uitgeestermeer en pierewaaien in Wijk aan Zee.