Bijendag

Bijendag

Zondag 11 juli staat Hortus Alkmaar in het teken van de bij.

Bijen zijn belangrijke diertjes die van groot belang zijn voor het voortbestaan van plantensoorten. De bij produceert bijvoorbeeld honing en bestuift bloemen en planten.

Tijdens deze ‘Bijendag’ zijn er verschillende activiteiten die in het teken staat van de bij. Zo kan je de bijenstal bezoeken, bijenproducten kopen en zijn er kinderactiviteiten en educatie.

Je kan in kleine groepjes de bijenstal bezoeken. Dit kan onder begeleiding van de imkers, zij zullen uitleg geven over de bij en over hoe ze honing maken. Er zijn verschillende producten te koop. Bijvoorbeeld honing, bijenzalf en een ruim assortiment bij-vriendelijke planten.

Voor de kinderen is deze dag ook superleuk om bij te wonen. Zij kunnen zich laten schminken, een insectenhotel maken of meedoen aan een speurtocht in de tuin. Het terras is geopend om een heerlijk drankje te drinken. De Bijendag is op 11 juli van 12:00 uur tot 17:00 uur.


Onze Ambassadeurs