Vanaf vandaag is het officieel herfst

Geschreven door Redactie
Vanaf vandaag is het officieel herfst

Vandaag is het 22 september en dat houdt in dat de herfst is begonnen.

Het herfstseizoen is van 22 september tot en met 20 december, dan begint de winter. De zon gaat minder schijnen en alle bomen, planten en dieren maken zich klaar voor aankomende winter.

De stralen van de zon hebben nu niet zoveel kracht meer, dit heeft te maken met de stand van de aarde. De zon staat nu veel lager. De dagen worden steeds ‘korter’ wat inhoud dat het sneller donker wordt. Op de laatste zondag van oktober gaat ook de wintertijd weer in. De klok gaat dan dus een uur terug.

Ondanks dat het weer in de herfst niet altijd even vrolijk is, is de herfst wel een prachtig seizoen. Alle bomen en planen kleuren rood/oranje en de bladeren vallen op de grond. Zeg nou zelf, dat is toch een prachtig gezicht? Heerlijk wandelen met de hond, die dan door alle bladeren heen walst. Of eikeltjes rapen met de kinderen. De herfst heeft zoveel moois te bieden.

Iets wat wel typisch herfst is, zijn de vele paddenstoelen die je kan vinden. Je kan de paddenstoelen vooral vinden op vochtigere plekken, en die zijn er in de herfst genoeg. Er zijn giftige paddenstoelen, maar sommige paddenstoelen kan je eten. Dit zijn de cantharel, de oesterzwam, het eekhoorntjesbrood en verschillende soorten champignons. Heerlijk om bijvoorbeeld bospaddenstoelensoep van te maken.