Karamel lovers opgelet! Het is vandaag karamel dag

Geschreven door Redactie
Karamel lovers opgelet! Het is vandaag karamel dag

Karamel liefhebbers vieren elk jaar hun favoriete traktatie op Nationale Karameldag.

Deze veelzijdige confectie, waargenomen op 5 april, voegt een heerlijke, romige smaak toe aan desserts, gebak en snoep.

Karamels worden gemaakt door melk en vet toe te voegen aan een suikerachtige siroop die is verwarmd en continu geroerd totdat deze een lichtbruine kleur bereikt. Al in de zeventiende eeuw gebruikten Amerikaanse vrouwen gekarameliseerde suiker en water om snoep te maken. Omdat het een economisch snoepje was om te produceren, vond het zijn weg naar veel recepten. Rond het jaar 1850 ontdekte iemand dat het toevoegen van melk en een vetproduct aan het gekookte suikermengsel een zacht, taai snoepje opleverde. Het mag geen verrassing zijn hoe snel zachte karamel populair werd.

Bakkers en banketbakkers gebruiken karamel om een ​​verscheidenheid aan desserts te maken, hetzij als ingrediënt, smaakstof of topping. Het kan worden gebruikt als siroop of als lijm die noten en popcorn bij elkaar houdt, afhankelijk van de consistentie. In een meer buigzame vorm maakt het snoep geweldige karamelappels. Gekookt tot een hogere temperatuur, kan de karamel broos worden en is perfect voor dat soort snoep maken. Hoe langer karamel kookt, het krijgt een diepere kleur en een donkerdere smaak totdat de suiker bitter wordt en niet langer smakelijk is.

Wat kan je doen vandaag?

- Geniet van een beetje karamel.
- Maak zelfgemaakte karamel om te delen met vrienden en familie.

Gebruik #NationalCaramelDay om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs