Nationale Orchideeëndag

Geschreven door Redactie
Nationale Orchideeëndag

Elk jaar, op 16 april, wordt op Nationale Orchideeëndag een van 's werelds diverse en wijdverbreide bloeiende plantenfamilies erkend.

De vaak kleurrijke en geurige bloemen van de orchideeën groeien in overvloed over de hele wereld. Samen met de Asteraceae zijn ze een van de twee grootste families van bloeiende planten, met tussen de 21.950 en 26.049 momenteel geaccepteerde soorten. Ze zijn niet alleen productief, maar ze variëren in grootte van de 2,1 mm brede Platystele jungermannioides tot breedbloemige Grammatophyllum speciosum.

Terwijl sommigen de orchidee een uitdaging vinden om te groeien, vinden anderen plezier in hun aangename geur en ongewone schoonheid. Met zoveel soorten om uit te kiezen, kan iedereen van de schoonheid genieten vanuit huis of door botanische tuinen over de hele wereld te bezoeken.

Geniet van de schoonheid van een orchidee. Deel foto's van prachtige orchideeën die je kweekt. Geef een orchidee aan iemand met groene vingers.

Gebruik #NationalOrchidDay om te delen op sociale media.