Beauty & Lifestyle met Sharita: Wel of geen zonnebrandcrème?

Geschreven door Redactie
Beauty & Lifestyle met Sharita: Wel of geen zonnebrandcrème?

Geniet van de zon, maar zorg dat je niet verbrandt en bescherm je huid met zonnebrandcrème, kleding of door de schaduw op te zoeken. Hier volgen een paar handige weetjes over zonnebrandproducten.

  • Het is een fabel dat je met zonnebrandproducten niet bruin wordt. De factor bepaalt hoelang je in de zon kunt zijn zonder te verbranden en het zorgt ervoor dat de Uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt dus wel bruin, maar verbrandt niet. Je wordt juist mooier en langer bruin.
  • Het verschil tussen de merken zonnebrand zit in de extra’s om het product heen. Bijvoorbeeld de geur, de verpakking en de smeerbaarheid. Beschermingsfactoren betekenen overal ter wereld hetzelfde.
  • Hoe vaak je de zonnebrandproducten moet aanbrengen hangt af van je huidtype, de zonnekracht en wat je gaat doen in de zon. Ook na het zwemmen, zweten en afdrogen moet je weer opnieuw de zonnebrandcrème aanbrengen.
  • Je bewaart de producten het beste in de schaduw, thuis op kamertemperatuur. Vooral niet waar de temperatuur erg schommelt, in de auto bijvoorbeeld of ergens anders waar het erg heet kan worden.

Hoe zit het met de huid en de aanmaak van vitamine-D?

In de zon maakt je huid vitamine-D aan, maar niet eindeloos. Tegen de tijd dat je huid minder vitamine-D gaat aanmaken is je huid al enorm verbrand. Wanneer je een lichte huid hebt, is 15-30 minuten onbeschermd in de zon met handen en gezicht al voldoende om vitamine-D aangemaakt te hebben. Wanneer je een donkere huid hebt is dat 20-40 minuten.

De zonnebank heeft dezelfde werking op onze huid als de zon. Dus ook hier gelden de bovengenoemde weetjes.

Huidspecialistes adviseren om altijd een SPF op het gezicht aan te brengen. Een goede SPF beschermt niet alleen tegen de zon, maar werkt vaak ook als een primer op de huid. Hij verfijnt de lijnen en verzacht pigmentvlekjes/ouderdom vlekjes wanneer er een teint in de zonnebrandcrème zit en hij dient als een perfecte basis voor je make-up. Eigenlijk is het dus een absolute musthave in je basis verzorging.

Ga voor meer informatie naar www.schoonheidsstudioalmere.nl


Onze Ambassadeurs