Keti Koti: Ketenen doorbroken

Geschreven door Redactie

Samen helpen we elke vorm van onrecht de wereld uit.

Keti Koti is een Surinaamse feestdag en wordt elk jaar op 1 juli gevierd ter afschaffing van de slavernij.

Vandaag gaan veel mensen naar een speciale kerkdienst om het slavernijverleden te herdenken. Daarna wordt de dag gevierd met traditionele kleding, muziek, lekker eten en dansen.

Keti Koti wordt in Suriname ook wel de Dag der Vrijheden of 'Emancipatiedag' genoemd. Keti Koti letterlijk vertaald betekent 'ketenen gebroken'. Surinamers en Antilianen vieren vandaag dat de ketenen van hun tot slaaf gemaakt voorouders zijn gebroken.

Samen helpen we elke vorm van onrecht de wereld uit en Keti Koti is een moment om stil te staan en terug te denken aan wat mensen kapot heeft gemaakt in het verleden. Samen zorgen we ervoor dat alle onrecht de wereld uit gaat, wees altijd aardig tegen elkaar, oordeel niet over anderen en accepteer iedereen hoe hij/zij is. Zo creëren we een mooiere wereld.