8 juli is het Collector Car Appreciation Day

Geschreven door Redactie
8 juli is het Collector Car Appreciation Day

Elk jaar in juli vieren we Collector Car Appreciation Day. Deze dag erkent de cruciale rol die restauratie en verzameling van auto's speelt in de samenleving.

Amerikanen hebben een fascinatie voor auto's gehad sinds de eerste Amerikaanse koets zonder paard in 1893 werd gedemonstreerd door de Duryea Motor Wagon Company. De romantiek van de motor bracht ons van ruige landwegen naar iconische snelwegen en zijwegen. Ook konden we de benen strekken en zelfstandiger dan ooit het land doorkruisen. De drang om sneller, vluchtiger en fijner te gaan waren inspiraties voor design en vindingrijkheid. Bovendien maakten assemblagelijnen auto's betaalbaarder.

De aantrekkingskracht van de auto beïnvloedde het Amerikaanse gevoel voor avontuur. Nostalgie, doorzettingsvermogen en verkenning zijn de thema's van de dag. Verrassend genoeg deelden de auto en het paard een tijdlang de weg, wat voor veel verwarring zorgde. Stopborden en signaallichten waren niet aanwezig. De verkeersregels waren nog niet vastgesteld. Toch begonnen autofabrikanten hun ontwerpen af ​​te stemmen op een publiek dat een bepaalde stijl eist.

Vandaag de dag houden de verzamelaars van deze vervlogen tijden de geschiedenis en herinneringen levend. Ze restaureren en onderhouden oud metaal, motoren en knipperlichten. Slinger-, drukknop- of gasstarters die eenmaal roesten in een schuur, komen tot leven. Specialisten besteden veel aandacht aan het vinden van het juiste onderdeel of de juiste kleur, en bekwame kunstenaars zetten hun harde werk in om een ​​enkele auto voor verzamelaars te restaureren. Ze besteden uren aan het schilderen, repareren, herbouwen en lassen om het uiteindelijke resultaat van een onberispelijke verzamelauto na te bootsen.

Deze dag herdenkt de personen die zich inzetten voor het behoud van een stukje Amerikaanse geschiedenis. We associëren elk tijdperk met een bepaalde auto. Of we nu rijden in een Cadillac Sedan uit het Verbodstijdperk, een muscle car uit de jaren 50 of in de pick-up van onze grootvader, ze brengen ons terug.