Internet & WLAN in de auto

Geschreven door Redactie
Internet & WLAN in de auto

Internet & WLAN in de auto

Zo werkt internet & WLAN in de auto

De praktische voordelen van WLAN in de auto zijn: je kunt live streamen vanuit de auto, videobellen vanaf de bijrijdersstoel en communiceren via internet als je onderweg bent.

WLAN betekent “Wireless Local Area Network”. Als je dit vertaalt staat er: Toegang tot de dichtstbijzijnde internetprovider zonder kabel. In veel situaties is het normaal dat je een vast aanbod van netwerken hebt. Je kunt hierbij denken aan je eigen huis. De router hangt meestal gewoon aan de muur en is verbonden via een kabel. Voor een auto is een lange kabel niet mogelijk. Op plaatsen waar vast geïnstalleerde routers niet bereikbaar zijn, staan er mobiele netwerken klaar. Deze netwerken zijn met masten en satellieten in Europa al goed uitgebouwd. Om WLAN in de wagen te krijgen, zijn daarom erg veel oplossingen beschikbaar.

Naast de notebook en surfstick is ook een gewone smartphone geschikt voor de inrichting van een WLAN-hotspot. Het voordeel bij de smartphone is, is dat er probleemloos een 12 Volt-stekker van de auto kan worden aangesloten en er daardoor geen problemen met de acculading optreden.