Spiritueel wonen met Saartje

Geschreven door Redactie
Spiritueel wonen met Saartje

De warme zomerse geur van rozen of de frisse bloemige geur van jasmijn, of de zwoele warme en zoete geur van amber.

Geuren doen iets met ons, ze zorgen voor een (her)beleving. Brengen ons terug naar die mooie vakantie in Toscane of Frankrijk of misschien wel verder weg. Naast dat geuren zorgen voor een beleving, kunnen ze ook zorgen voor een spirituele beleving of een (energetische) reiniging.


Hierbij mijn top 5 Spirituele Geuren:

1. Palo Santo hout

Letterlijk vertaalt Heilig hout, wat afkomstig is van de Bursera Graveolens boom. De boom is te vinden van Mexico tot Peru en Venezuela. In tegenstelling tot salie, wat vaak gebruikt wordt om ruimtes, objecten, dieren, planten en mensen te reinigen, is Palo Santo hout wat aangenamer qua geur. Het is een wat zoetere houtgeur die voor veel mensen beter te verdragen is. Palo Santo wordt vaak gebruikt tijdens rituelen en energetische cleansings.

2. Amber blokjes

Amber is persoonlijk mijn favoriete geur. Ik ben gek op de zwoele warme maar toch zoete geur. De geur werkt kalmerend op het zenuwstelsel en verwarmt je van binnenuit. Amber blokjes vind ik zelf ideaal. Je legt een stukje van het blokje op een oliebrander en het stukje gaat onwijs lang mee. De geur vervliegt pas na een paar maanden. Kun je nagaan hoelang je doet met 1 blokje! Ook zijn ze heerlijk om tussen de kleding te leggen, tip van flip.

3. Florida water

Florida water is een speciaal soort krachtig water uit Peru, in tegenstelling van wat de naam je doet vermoeden. Het betreft water met diverse speciale kruiden eraan toegevoegd, waardoor je een magisch, kruidig maar toch fris mengsel krijgt. Je kunt het water gebruiken door wat op je handen aan te brengen en jezelf energetisch af te strijken. Wat ik persoonlijk prettig vind is om een beetje in een spray flesje te doen en het als auraspray of kamer spray te gebruiken.

4. Salie

Salie kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Salie wordt al eeuwenlang gebruikt bij rituelen om “negatieve” energieën te laten wegstromen en om ruimtes en mensen energetisch te reinigen. Salie heeft een hele specifieke geur en je moet er dan ook van houden, maar een fijne reiniger die niet kan ontbreken is het zeker.

5. Etherische olien

Je hebt natuurlijk een groot scala aan etherische oliën op de markt, welke je kunt gebruiken in een oliebrander. Maar wat ik zelf erg leuk vind om te doen is het maken van mijn eigen aura sprays, of parfums op basis van etherische oliën. Voor aura sprays meng je alcohol met je favoriete geuren in een spray flesje en voor een parfum gebruik je olie (bv olijfolie of amandelolie) en meng je dit met wat druppels etherische olie.