Maak samen je wijk bestand tegen klimaatverandering

Geschreven door Redactie
Maak samen je wijk bestand tegen klimaatverandering

Extreme regenval, droogte en hitte. Hoe kun je jouw wijk klimaatbestendig maken?

In een klimaatadaptieve wijk zorg je voor het opvangen en vasthouden van regenwater, aanleggen van bomen en het onttegelen van tuinen. Doe je samen met buurtgenoten mee? Meld je dan aan voor deze wijk-challenge via www.ikdoemeejijook.nl. Na aanmelding krijg je tips om samen met je buurt aan de slag te gaan.

Samen aan de slag

Het is prachtig om zelf bezig te zijn om je tuin en omgeving klimaatadaptief te maken, maar het wordt nog veel leuker als je het samen met buurtgenoten doet! Haal samen tegels weg, leg groene daken aan, plant struiken en men of vang regenwater in regentonnen zodat je minder drinkwater hoeft te gebruiken. Meld je aan voor deze wijkchallenge! Laat weten wat je plannen zijn met jouw wijk en ontvang onze tips om samen aan de slag te gaan. Kijk op www.ikdoemeejijook.nl

In september staat het thema 'duurzame wijken' centraal. Vorige week kozen Flevolanders voor het meer circulair maken van de wijk via de challenge: ‘Van bezit naar gebruik, maak je buurt circulair’.

1 jaar op weg naar 1 circulair Flevoland

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot, grondstofverbruik en meer biodiversiteit.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl


Onze Ambassadeurs