Deze herfst maken we pompoensoep

Geschreven door Redactie
Deze herfst maken we pompoensoep

Wat is er nou toepasselijker bij herfst dan pompoen soep! Met dit heerlijke basis recept
kom jij vast goed de herfst door. 

Voorbereiding

Voor deze pompoen soep voor 3 personen heb je 400 gr pompoen nodig, 700 ml water, 2 tomaten, een ui, 100 ml room, 1 blokje groentebouillon, boter of olie om in te bakken, en pompoenpitten en peterselie om te garneren.

Bereiding

Snijd eerst de pompoen in stukken en verwijder de schil of gebruik kant-en-klare pompoenblokjes. Zet een pan op het vuur en verhit de boter of olie en voeg de stukjes pompoen toe. Snijd daarna de ui en tomaten grof en voeg deze ook bij de pan. Bak het daarna nog ongeveer 3 minuten en gier er dan water bij. 

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en zet het in de kook. Laat nu alles ongeveer 20 minuten koken op laag vuur. Pak de staafmixer en puree alles tot dat het een gladde soep wordt. Voeg daarna de room toe en mix alles nog een keer goed door. Zet dan nog 2 minuten het vuur en serveer dan met wat peterselie, pompoenpitten en wat extra room naar wens. Ook kun je nog eventueel de pompoenpitjes roosteren.