Leer een nieuwe taal!

Geschreven door Redactie
Leer een nieuwe taal!

Heb jij er wel eens over gedacht een nieuwe taal te leren? Gewoon voor de leuk, of misschien voor op vakantie. Door een  nieuwe taal te leren breid je je taal kennis uit en gaat er een wereld voor je open!
Wij geven je hierbij tips waarom en hoe je he best een taal kan leren.

Lees het nieuws

Je kunt een nieuwe taal leren door veel dingen in die taal te lezen. Het is een goede ondersteuning door naast het leren van de taal ook te lezen in die taal. Zo gebruik je de geleerde grammatica in de praktijk en kun je als je woorden niet begrijpt die gelijk opzoeken. Een zeer effectieve manier van leren dus!

Impliciet leren

Op school leer je een nieuwe taal meestal door eerst de grammatica te begrijpen waardoor je soms als je de taal spreekt moet nadenken aan de grammatica regels. Maar er is ook een manier om de taal impliciet te leren. Dat heb jij ook gedaan met jouw moeder taal. Je leert namelijk de taal om de taal eerst te spreken. Door het luisteren naar andere die de taal spreken, leren zij de grammatica regels toepassen. Nadeel is dat het bij volwassene een stuk minder effectief werkt.

Online cursussen

De meest voorkomende manier voor het spreken van een vreemde taal is door middel van online (gratis) cursussen. De welbekende taal apps of websites lijden je door de taal heen en leren je van alles over de taal. Vaak leer je de grammatica maar ook hoe je de woorden moet uitspreken. Het is dus een zeer laagdrempelige manier om toch een vreemde taal te leren.