Column - Ada Kaspersma: Loslaten

Geschreven door Redactie
Column - Ada Kaspersma: Loslaten

In de herfst toont de natuur ons hoe we los kunnen laten. De blaadjes vallen van de bomen, rustig aan of in een storm. Loslaten geeft ruimte en brengt je dichter bij de kern, waar het werkelijk over gaat. Het zorgt voor een lichter leven.

De wereld verandert snel. Verander je mee of houd je vast aan wat je hebt? Ook op mentaal niveau is het fijn als je kan loslaten: trauma, pijnlijke gevoelens, vervelende voorvallen en onprettige ervaringen willen we graag van ons afschudden en achter ons laten. Dat is helaas gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het vasthouden van vervelende emoties is niet alleen vermoeiend, maar ook ongezond. Onverwerkte emoties kunnen voor ziekten en ongemakken zorgen.

Wat kan helpen is om in een meditatie te visualiseren dat je iets loslaat. Je minder identificeren met de negatieve emoties helpt ook. Omdat het niet gemakkelijk is, is het fijn dat er hulpmiddelen zijn, zoals edelstenen en essentiële oliën, die je bij het loslaten kunnen ondersteunen.

Oregano is een hele krachtige essentiële olie, die nooit onverdund gebruikt mag worden, die je helpt om je minder te hechten aan negativiteit. Bergamot helpt op een zachtere manier los te laten. Door de ontspannende werking van de olie kan je gemakkelijker zorgen en negatieve gedachten loslaten.

Van de edelstenen kan je het beste aquamarijn gebruiken. Deze steen is lichtblauw of zeegroen en in de golven van de zee worden je emoties als het ware weggespoeld. De steen helpt je te bevrijden van onder andere gehechtheid aan oude patronen, relaties en manieren van leven. De steen is erg geschikt om te werken aan het verwerken en loslaten van verdriet. Het opruien gaat gemakkelijker als je de olie inademt, of de edelsteen als een sieraad bij je draagt. Zo gaat loslaten bijna onbewust.

De genoemde edelstenen en essentiële oliën kan je bestellen in de webshop www.bebalancedbeads.nl.