Neem ook een lekkere warme douche

Geschreven door Redactie
Neem ook een lekkere warme douche

De vorige keer hadden we het over de voordelen van het nemen van een koude douche. Was dit iets te koud voor jou? Dan hebben we goed nieuws voor je want ook warme douches hebben vele voordelen. Een warme douche na een lange dag op het werk kan herstellend aanvoelen. 

Voordelen van warme douches

Na een lange dag op het werk is er niets beter dan onder een heerlijk warme douche te springen. Iedereen houdt ervan om weg te glippen voor een lange warme douche. Je weet misschien niet dat elke keer dat je een warme douche neemt, je ook profiteert van enkele gezondheidsvoordelen. Hier lees je enkele voordelen die warme douches kunnen hebben voor onze geest, ons lichaam en onze huid.

Verbrand calorieën

Als je in een warm bad zit, verlies je een paar calorieën terwijl je geniet van alle heerlijke en ontspannende voordelen. Hete baden en douches mogen echter nooit worden gebruikt als vervanging voor lichaamsbeweging en je moet de tijd onder de douche beperken wanneer je warm water gebruikt, omdat dit het risico op brandwonden of een hitteberoerte kan vergroten.

Houd je huid schoon en gezond

Het nemen van een warm bad of een warme douche kan helpen om je poriën te openen en gifstoffen weg te spoelen die gedurende de dag in je huid vast komen te zitten. Warm water kan resulteren in een frissere huid die meer gehydrateerd aanvoelt.

Beter slapen

De spieren in je lichaam kunnen na een lange dag gespannen aanvoelen en een warm bad of warme douche nemen kan je helpen te ontspannen, je lichaam te kalmeren en je geest te kalmeren. Een paar uur voordat je naar bed gaat onder de douche springen, kan je echt helpen om beter te slapen. Bovendien zal het schoonmaken voordat je onder de hoes kruipt, de opeenhoping van ziektekiemen, vuil, zweet en lichaamsoliën verminderen die zich in de loop van de tijd op je beddengoed kunnen ophopen.

Beste temperatuur om te douchen

Koude douches kunnen helpen ontstekingen te verminderen, pijn te verlichten, de bloedsomloop te verbeteren, stressniveaus te verlagen en spierpijn en vermoeidheid te verminderen. Warme douches kunnen ondertussen de cardiovasculaire gezondheid verbeteren, stijve gewrichten kalmeren en de slaap verbeteren. Het is essentieel om te begrijpen wanneer je een warme of koude douche moet nemen. Beide bieden ongelooflijke potentiële gezondheidsvoordelen en kunnen je lichaam op een andere manier beïnvloeden. Mensen met artritis kunnen bijvoorbeeld ‘s ochtends meer baat hebben bij een warme douche dan bij een koude, omdat het water beter is voor hun botten en ze meer mobiliteit ervaren. Een atleet die lijdt aan een sportblessure kan weer baat hebben bij een koude douche die ontstekingen kan helpen verminderen. Het is dus belangrijk om te weten welk effect of welke voordelen je wilt behalen met douchen voordat je beslist hoe je de douchekop wilt draaien.