Wow! Spin for Life haalt half miljoen op voor kankeronderzoek

Geschreven door Redactie
Wow! Spin for Life haalt half miljoen op voor kankeronderzoek

Foto: Martin Hols

Succesvolle actie van Fight cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment 

Op 24 maart 2023 vond de grootste spinningmarathon van Nederland plaats, Spin for Life. Fight cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment sloegen de handen ineen voor deze unieke actie. Bekijk hier een korte sfeerimpressie van het event. Zo’n 2.100 mensen spinden mee op de beats van SLAM! in 27 SportCity clubs. Gezamenlijk haalden zij €500.091 op voor baanbrekend kankeronderzoek. Onder anderen voetballer Ralf Seuntjens en hockeyer Dennis Warmerdam fietsten mee en deelden hun persoonlijke ervaring met kanker. 

Duizenden mensen stapten met hun eigen motivatie op de spinningfiets voor één doel: meer onderzoek mogelijk maken zodat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Onderzoek is nodig voor meer preventie én genezing, omdat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland. Met de netto opbrengsten van Spin for Life wordt onderzoek mogelijk gemaakt dat het DNA van de tumor van 1.000 jongvolwassenen in kaart brengt om op basis hiervan behandelmethodes op maat aan te kunnen bieden. De opbrengst van een half miljoen euro aan donaties levert een aanzienlijke financiële bijdrage aan dit onderzoek. 

Spin for Life werd voorafgegaan door een countdown week op SLAM!, waarin tientallen gasten een spinningfiets draaiende hielden. Tijdens het event op 23 maart verzorgden DJ’s als La Fuente en FeestDJRuud de beats vanuit de centrale locatie in SportCity Wibautstraat. Dit was live te volgen op de radio, via SLAM! TV en de digitale schermen van Global Media & Entertainment. Jeffrey van Putten, als onderzoeker bij Hartwig Medical Foundation betrokken bij het DNA-onderzoek, fietste ook mee: "Het was geweldig om mee te doen! Het gevoel van saamhorigheid én de muziek gaven mij echt de energie om tot het uiterste te gaan. Ik ben enorm dankbaar dat ons onderzoek mogelijk wordt gemaakt door de inzet van iedereen die heeft meegedaan!"

Stefanie van Rootselaar, directeur Fight cancer: “Geweldig dat we met onze partners dit bijzondere evenement hebben neergezet! En dat we zoveel mensen hebben geïnspireerd hebben om hun gevoel van onmacht om te zetten in kracht door mee te doen. Zij hebben met elkaar zo’n ongelooflijk mooi bedrag opgehaald voor onderzoek! Zo komen we weer dichterbij onze missie: samen bijdragen aan een wereld waarin kanker niet meer dodelijk is. Dank aan iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt en aan alle deelnemers die zo hun best hebben gedaan om donaties op te halen!”

Korte sfeerimpressie Spin for Life 2023 (video): www.youtube.com/watch?v=ryi1Rg5KxpQ

Meer informatie over Spin for Life: www.fightcancer.nl/spinforlife

Meer informatie over het onderzoek: www.fightcancer.nl/event/spin-for-life-2023#onderzoek