Zomers waterbesparend plezier

Geschreven door Redactie
Zomers waterbesparend plezier

Tijd voor het zwembad, plezier, spelletjes... en natuurlijk waterbesparing!? Wacht wat?! Ja! Je hebt het goed gelezen. Water besparen tijdens de hete zomermaanden is belangrijk. Omdat het zo warm wordt, gaan mensen vaak meer douchen of baden. En ook onze planten in het landschap of zwembaden verbruiken meer water.

Heb je iemand in je familie die halve waterflessen of glazen water in huis laat staan? Giet dat water niet weg!  Hier is een leuk spel: doorzoek het huis en vind er zoveel als je kunt. In plaats van ze door de gootsteen te gieten, giet je ze in je kamerplanten of tuin! En voilà, je bent een waterbesparende machine!

Extra uitdaging voor de kinderen? Vraag je ouders om het water dat ze gebruiken om te koken te sparen (water dat wordt gebruikt voor het koken van pastawater of het wassen van fruit en groenten) en dat de volgende dag te gebruiken om de tuin water te geven.

Zo bespaar je weer water en help je de planeet!