Het nieuwe wandelseizoen wordt geopend door Le Champion met de Wandel2daagse

Geschreven door Redactie
Het nieuwe wandelseizoen wordt geopend door Le Champion met de Wandel2daagse

Er zijn 1.000 deelnemers die mee wandelen met het alternatief van de Wandel4daagse.

Het nieuwe wandelseizoen gaat donderdag 1 juli van start. Zowel de startbewijzen voor de 15 als voor de 25 kilometers waren binnen mum van tijd uitverkocht. De organisator Le Champion is blij dat er na een lange tijd weer een evenement mag plaats vinden. In 2020 ging de Wandel4daagse Alkmaar niet door wegens corona. De Wandel2daagse is een kleinschalig alternatief en die mag gelukkig nu wel doorgaan. Het eerste startsignaal zal klinken om 08:00 uur ’s ochtends.

Traditiegetrouw wandelen de wandelaars de eerste dag richting Bergen, voor zowel de 15 als de 25 kilometer geld dat ze richting Ruïnekerk wandelen. Vanuit daar gaan ze splitsen. De deelnemers gaan op vrijdag via het Noord-Hollands Kanaal richting het Geestmerambacht. De routes die ieder jaar op het programma staan, zijn wel flink vernieuwd in het afgelopen jaar. Er wordt gestart en gefinishte in het centrum van Alkmaar. Er wordt dit jaar gestart vanaf Parkeerterrein Parcade. Volgend jaar tijdens de Wandel4daagde wordt er voor het eerst gestart vanaf het Canadaplein. Op donderdag 1 juli om 08:00 uur wordt het startschot gegeven door gedeputeerde Recreatie van de provincie Noord-Holland, Ilse Zaal. Om de mensen zoveel mogelijk te spreiden bij de start, onderweg en bij de finish heeft Le Champion de startgroepen klein gehouden. Helaas worden de stempelposten en finishfeesten nog even uitgesteld.