Recordaantal zwemleskinderen

Geschreven door Redactie
Recordaantal zwemleskinderen

De wachtlijsten voor zwemles bleef maar groeien.

Begin dit jaar was een lockdown noodzakelijk waarin ook de zwembaden maandenlang dicht waren. Hierdoor bleven de wachtlijsten voor zwemles alleen maar groeien. In Alkmaar hebben ze hard gewerkt om deze wachtlijst zo snel mogelijk kleiner te maken. Bij Alkmaar Sport hebben ze het aanbod aan zwemlessen flink uitgebreid. Inmiddels zijn er wekelijks 2123 kinderen die in Alkmaar zwemles krijgen.

Dat je kind veilig naar het water kan is natuurlijk erg belangrijk. Zeker omdat Alkmaar een waterrijk gebied is met de Noordzee dichtbij. Alkmaar sport heeft tijdens de lockdown niet stilgezeten. Ze hebben gekeken naar welke zwembaden beschikbaar zouden zijn voor het geven van zwemles. Ook is het personeel zo ingezet dat er meer lessen konden worden gegeven en zo meer kinderen konden leren zwemmen.

In de zwembaden van Alkmaar is het nog nooit gebeurd dat er zoveel kinderen in dezelfde tijd zwemles kregen. Op verzoek van veel ouders zijn er in de eerste en laatste week van de zomervakantie extra vakantielessen. En om het helemaal rond te maken wordt in zwembad De Hout snelcursussen aangeboden voor het behalen van je B en C diploma.


Onze Ambassadeurs