Heropening winkels D-Reizen gaat traag

Reisorganisator D-reizen was failliet, maar er kwam overeenstemming met curatoren over een doorstart. Maar de heropening van D-reizen vestigingen gaat trager dan verwacht. Volgens Prijsvrij, dat onderdelen van D-reizen overnam, hebben oud-bestuurders achter de schermen geprobeerd winkels weg te kapen.

Prijsvrij wil verder met zo'n 150 van de oorspronkelijke 285 reisbureaus en ongeveer 450 van de vroegere 1100 medewerkers. Maar Prijsvrij moest na de deal met de curatoren zelf met bijvoorbeeld verhuurders van de winkelpanden in onderhandeling om filialen te kunnen voortzetten.

En wat blijkt? Sommige panden hebben inmiddels een andere huurder gekregen. En soms heeft personeel van die winkels al een andere baan gevonden. Prijsvrij ergert zich eraan, dat oud-bestuurders proberen om bepaalde reisbureaus onder een andere naam voort te zetten. En dan moet Prijsvrij voor de betreffende locaties op zoek naar een nieuw pand en nieuwe medewerkers.

De eerste reisbureaus met de naam D-Reizen op de gevel gingen donderdag weer open. Eind juli hoopt Prijsvrij zo'n tachtig winkels in bedrijf te hebben.Onze Ambassadeurs