Horeca moet eerder sluiten, Testen voor Toegang stopt

Geschreven door Redactie

De horeca moet weer om 00.00 uur dicht, omdat het aantal coronabesmettingen flink stijgt. Dat melden bronnen aan RTL-Nieuws. Ook komen er strenge maatregelen voor evenementen die meerdere dagen duren, zoals Lowlands en Down The Rabbit Hole in Biddinghuizen.

Testen voor Toegang voor discotheken, horeca en festivals stopt als de overheid haar zin krijgt. Om 19.00 wordt tijdens de persconferentie duidelijk of deze maatregel daadwerkelijk ingaat. Als Testen voor Toegang stopt voor festivals, dan is daar straks de anderhalvemetermaatregel weer van kracht. Het is nog niet duidelijk of er dan een streep door de festivals in Flevoland gaat.

Alleen de evenementen waarbij mensen op hun plek blijven zitten mag Testen voor Toegang nog wel. Het gaat bijvoorbeeld over bijeenkomsten in stadions, theaters en bioscopen. Voor die plekken geldt een maximum van 1000 mensen in de buitenlucht en binnen is dat 500.

Met deze maatregelen probeert het kabinet te voorkomen dat Nederlanders niet meer welkom zijn in het buitenland. Dat gebeurt wanneer Nederland de kleur donkerrood krijgt op de wereldkaart. Pas op 13 augustus wordt opnieuw bekeken of de maatregelen weer van tafel kunnen.

Onze Ambassadeurs