Spijt van je tattoo? Meld je aan bij Stichting Spijt van Tattoo

Het gebeurt wel eens dat mensen spijt hebben van een tatoeage. Dan laat je het toch gewoon weg laseren zou je denken? Helaas gaat het weg laseren nog vaak fout.

Andy Hand is het Meldpunt Tattoo Laser Ellende begonnen. Eerder richtte hij de Stichting Spijt van Tattoo op.

De mailbox van het meldpunt krijgt wekelijks berichten van mensen bij wie de laserbehandeling flink is misgegaan. Inclusief foto’s van een verbrande huid, rode wonden, blaren en/of littekens. Met zijn meldpunt wil Han voorkomen dat het erger wordt. Als je er op tijd bij bent kan je nog de juiste behandeling krijgen en de schade beperken. Als je je meldt bij het meldpunt met foto’s van de verwondingen, krijg je advies over de behandeling door een brandwondenspecialist of een plastisch chirurg.

Laserapparatuur, leveranciers en producenten zijn vaak medeverantwoordelijk voor de slecht uitgevoerde behandelingen. Het gebeurt helaas dat de apparatuur wordt aangeboden in combinatie met een cursus. Hierdoor lijkt het betrouwbaar en wekt het de indruk dat je in een paar weekenden leert hoe je een tatoeage verwijdert. Helaas lees je dat echt niet zo snel en is het alleen weggelegd voor huistherapeuten.

Laat je dus goed informeren als je je tattoo wilt laten verwijderen.


Onze Ambassadeurs