3 tips voor het aanschaffen van een tweedehands auto

Geschreven door Redactie
3 tips voor het aanschaffen van een tweedehands auto

Een tip is bijvoorbeeld het controleren van het voertuigindentificatienummer.

Misschien ben je net afgestuurd en wil je graag een auto kopen maar je hebt niet zoveel geld op je spaarrekening. Of je wil graag met je vrouw een tweede auto hebben maar een nieuwe vind je maar een beetje overdreven. Een tweedehands auto is daarom een goede keuze. Ook zijn er een paar tips om op te letten als je een tweedehands auto koopt.

  1. Controleer goed de buitenkant van de auto. Is er schade aan de auto wat nog niet eerder vermeld is? En is alles onder de motorkap nog in orde? Ook moet er gelet worden op de banden of deze voldoende profiel hebben of wel dezelfde banden zijn;
  2. Controleer het voertuigidentificatienummer (VIN). Dit nummer moet overeenkomen met dat achter de voorruit of onder de motorkap. Mocht hiermee geknoeid zijn, dan kan het zijn dat je te maken hebt met een gestolen voertuig.
  3. Maak een proefrit! Ook voor tweedehands auto’s is een proefrit maken heel gewoon. Let tijdens de proefrit op slijtage en let op geluiden tijdens het rijden over hobbels, drempels en bochten.

Alles gecontroleerd? Rijd hij lekker? Veel veilige kilometers gewenst!