Nationale wees een engel dag

Geschreven door Redactie

Op 22 augustus moedigt National Be An Angel Day goede daden en vriendelijkheid aan anderen aan. Door mensen in nood te ondersteunen en anderen tot vriendelijkheid te inspireren, laten we hier op aarde een engelendaad zien.

In 1993 creëerde Jayne Howard Feldman National Be An Angel Day om vriendelijke daden aan te moedigen.De dag erkent ook degenen die engelen voor ons zijn geweest. Soms hebben we een vreselijke dag. Of het nu slecht nieuws is of een slechte planning, we hebben ze allemaal. Een vriendelijk woord, een knuffel of zelfs een prettige sfeer maakt het verschil.

Andere tijden, dagen, zelfs weken, kunnen verwoestend zijn. Een verlies, ziekte of overweldigend nieuws neemt de wind uit de zeilen. Die engelen bieden troost op een moment dat we dat het meest nodig hebben.

Hetzelfde gebeurt met de mensen om ons heen. We weten niet altijd wat anderen kunnen doorstaan. We kunnen op grote en kleine manieren een engel zijn. Of we iemands zorgen kennen of niet, alleen al aanbieden om mee te eten, kan hun stress verlichten. Vaak hebben we iemand nodig om naar te luisteren.

Iemands inspanningen opmerken is een andere manier waarop we een engel kunnen zijn. Laat ze weten dat je onder de indruk bent van hun uithoudingsvermogen, talent en vooruitgang vul de lege plekken in. Deze positieve opmerkingen geven het moreel stimulerende energie.

Wees iemands engel. Bied een oor om te luisteren, een hand om ze op te tillen of een schouder om ze omhoog te houden totdat ze weer kunnen staan. Geef geduld wanneer je er het minst zin in hebt. Hoor de pijn onder de klacht of de uitputting onder de frustratie. Let op de zorg, niet de woede. Houd een hand vast als er niets anders kan worden gedaan. Droog een traan. Dank een engel. Gebruik #BeAngelDay om te delen op sociale media.

Onze Ambassadeurs