Taal en cultuur in Week van Lezen en Schrijven

De Week van Lezen en Schrijven start op maandag 6 september 2021 met activiteiten in het hele land.

Aandacht voor de basis: lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden, is belangrijk om goed mee te kunnen doen. Want zo’n 2,5 miljoen mensen in ons land hebben daar moeite mee.

Veel mensen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, is het een extra grote uitdaging om rekeningen te begrijpen, een goede baan te vinden of goed mee kunnen doen in de samenleving. Simpele dingen als het gebruik van een computer of een smartphone is voor hen ingewikkeld. Het gebeurt nog te vaak dat mensen een rekening niet goed kunnen lezen en niet betalen waardoor zij in geldproblemen komen. Als je goed kunt lezen en schrijven, is je gezondheid vaak beter dan die van mensen die dat niet goed kunnen. Want, wat als je een bijsluiter van je medicijnen niet begrijpt?

Op woensdag 9 september krijgen taalcursisten een special programma met activiteiten over taal en cultuur. Bij de organisatie van de activiteiten zijn de cursisten zelf actief. Het programma bestaat uit een rondleiding in de bibliotheek over de speciale collectie om goed te leren lezen. Daarnaast gaan de cursisten aan de slag met allerlei taalspelletjes.

Onze Ambassadeurs