Verbeter je werkhouding

Geschreven door Redactie
Verbeter je werkhouding

Computerwerk, leuk maar niet altijd goed.

Veel mensen werken tegen-woordig achter de computer. En dat houdt in dat je vrijwel de hele dag stil zit en naar een scherm kijkt. Als je dit op de verkeerde manier doet kan dit veel klachten veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat je deze klachten voor blijft zijn er een aantal tips die je daarbij kunnen helpen. Je leest ze hier.

Plaats je voeten plat op de grond. Als je beide voeten plat op de grond staan hebben je benen maximale ondersteuning. Houd je ellenbogen in een hoek van 90 graden. Als je een ontspannen houding wilt hebben, dient de hoek tussen je boven en onderarm 90 graden te zijn. Houd je armen dicht op het lichaam. Vooral de schouders zijn meer ontspannen als de armen dicht op het lichaam worden gehouden. Dit voorkomt nek- en schouderklachten. Laat je schouders hangen. Dit helpt met ontspannen, laat je armen dus niet te veel op je armsteunen of bureau leunen. Ook erg belangrijk, geef je armen vrijheid. Je armen hebben bewegingsvrijheid nodig voor de muis en het typen, zo voorkom je overbelasting in je polsen. Je benen en lichaam dienen net als je armen in een hoek van 90 graden te staan. Zo haal je druk van je rug af. Zorg dat je monitor op ooghoogte staat. Zo houd je je rug en nek recht, en dat voorkomt weer klachten. Plaats je monitor ook op een armlengte afstand. Dat is voldoende om je ogen genoeg rust te kunnen geven. En als laatste tip, plaats je muis en toetsenbord dichtbij. Ook dit draagt weer bij aan een ontspannen werkhouding.

Als je deze tips meeneemt, kan jij rustig en ontspannen aan het werk.

Onze Ambassadeurs