Duurzaam leven wat is dat nou?

Geschreven door Redactie
Duurzaam leven wat is dat nou?

Duurzaam leven houd in dat je een bewuste levensstijl hebt. Dat betekent dat je altijd eerst bekijkt wat je wilt kopen en of iets slecht is voor het milieu.

Op het moment dat je erop gaat letten hoeveel je van wat gebruikt en dat geldt voor bijvoorbeeld het verbruik van welke soort haarverf van bijvoorbeeld Wecolour.com, dan zal je tot de conclusie komen dat je voor hetzelfde resultaat prima kan met minder of met milieuvriendelijke producten. Naast dat duurzaam leven minder consumeren met zich meebrengt maakt het je vooral bewuster. Bewuster van wat je voeding op je gezondheid van invloed heeft, hoeveel het kost om energie op te wekken en wat de productie van gebruiksgoederen voor gevolgen met zich meebrengt voor de natuur.

Dit betekent dus ook dat je veel meer gaat letten op het geld dat je krijgt en wat je kan gaan verbruiken, want het is meestal iets duurder dan de non milieuvriendelijke producten.
Onze Ambassadeurs