Hoe je een dagelijkse routine kan creëren

Geschreven door Redactie
Hoe je een dagelijkse routine kan creëren

Routines kunnen meer stabiliteit in je leven geven of je helpen productiever te zijn.

Verlang je naar wat meer stabiliteit en gemak in je leven? We zijn altijd op zoek naar manieren om de dagen soepeler te laten verlopen. Routines kunnen je meer stabiliteit in je leven gegeven, je helpen productiever te worden, beter voor jezelf te zorgen en grenzen te creëren die je ervan weerhouden om op de automatische piloot te leven. Routine helpt je ook om consistenter te zijn.

Vind je motivatie

Bedenk waarom het belangrijk voor je is om een routine te starten. Wat is je motivatie? Waarom probeer je een routine te creëren? Is het omdat iedereen zegt hoe belangrijk het is? Of misschien wil je in de ochtend niet meer de deur uit rennen of zo laat opblijven. Maak duidelijk waarom je aan een routine begint, want dit zal je meer motivatie geven om het te laten gebeuren.

Bewerk je huidige routine

Denk na over je huidige routine en wat je dagelijks doet. Is er iets waar je minder tijd aan zou kunnen besteden of helemaal kan verwijderen? Misschien wil je stoppen met het snoozen van je wekker of minder tijd besteden aan het kijken naar Netflix. Houd wel rekening met de dingen die je dagelijks wel moet doen, of je ze nu leuk vindt of niet. Misschien is dat ontbijten voordat je naar je werk vertrekt, kiezen wat je aantrekt of je tas inpakken.

Voeg een goede routine toe

Bedenk wat je graag zou willen toevoegen aan je huidige routine. Is het bijvoorbeeld 's ochtends yoga beoefenen? Smoothie maken? Lezen voor het slapengaan? Maak een lijst van 8 tot 10 dingen die je graag zou willen toevoegen. Beperk die lijst vervolgens tot 3-5 dingen die je echt graag wilt.

Breng je routine in kaart

Schrijf op hoe jouw ideale routine eruitziet met de dingen die je moet doen en de dingen die je wilt doen. Zet vanaf daar dingen in een volgorde die logisch zijn. Bedenk hoeveel tijd je aan elke activiteit of gewoonte zou willen besteden en houd ook in gedachten hoeveel tijd je hebt om het allemaal te laten gebeuren. Overweeg dat als je voor 22:00 uur probeert naar bed te gaan en je hebt een lijst van 5 dingen die je moet doen, hoeveel tijd je daar realistisch gezien aan kunt besteden? Probeer jezelf niet te veel te verplichten, want dit zal het alleen maar moeilijker maken om je routine te voltooien.

Volg je routine!

Je hebt het allemaal gepland, dus is het nu tijd om het uit te proberen. Probeer om je nieuwe routine op te schrijven en op een voor de hand liggende plek te bewaren, zodat je het kunt zien en herinnerd kunt worden aan je intentie. Probeer je gloednieuwe routine uit en kijk hoe deze verloopt. Onthoud dat je altijd terug kunt komen en aanpassingen kunt maken. Geef niet meteen op als je nieuwe routine niet blijft plakken.