Een lekker recept voor de herfst

Geschreven door Redactie
Een lekker recept voor de herfst

Het is weer herfst en dat betekent, het is weer tijd voor stamppot!

Maar natuurlijk niet zomaar stamppot, met dit recept maak je heerlijke ‘Hete Bliksem’. Schrijf de volgende ingrediënten maar vast op je lijstje, want dit recept moet je echt uitproberen!

Ingrediënten

 • 500 gram geschilde kruimige aardappels
 • 2 appels
 • 1 ui
 • Klontje boter
 • Scheut melk
 • Peper en zout
 • Snufje kaneel
 • 300 gram rundergehakt
 • Snufje kerriepoeder
 • 200 gram fijngesneden prei

Bereiding

 1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aardappels in grove stukken. Snijd van 1 appel een paar mooie ringen, bewaar deze, en schil de rest van de appels en snijd in stukjes. Pel de ui en snijd in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels, ui en stukjes appel toe. Kook ca. 15 tot 20 minuten tot de aardappels gaar zijn.
 2. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aardappels in grove stukken. Snijd van 1 appel een paar mooie ringen, bewaar deze, en schil de rest van de appels en snijd in stukjes. Pel de ui en snijd in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels, ui en stukjes appel toe. Kook ca. 15 tot 20 minuten tot de aardappels gaar zijn.
 3. Giet de pan met aardappels en appel af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuïg met een klont boter en melk. Breng de hete bliksem op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. Verdeel de hete bliksem over het gehakt. Leg de plakken appel erop en voeg nog een snufje kaneel toe. Bak de ovenschotel met hete bliksem nog 20 minuten in de oven tot de appels mooi gekleurd zijn.

En? Gelukt? Eetsmakelijk!


Onze Ambassadeurs