Thuisoefening van de maand: push-ups

Geschreven door Redactie
Thuisoefening van de maand: push-ups

De standaard push-up is een makkelijke thuisoefening voor je armen en borst.

De oude vertrouwde standaard push-up is een fantastische borst- en armtraining. Ga met je gezicht naar beneden plat op de grond liggen. Zorg dat je handen op één lijn zijn met je schouders en strek je armen uit zodat ze recht zijn. Ga dan op je tenen staan en houd een rechte lijn helemaal van je hielen tot je nek. Zorg ervoor dat je niet buigt in je heupen of je rug. Dit zal namelijk de effectiviteit van de push-up verminderen en kan ervoor zorgen dat je het risico loopt een blessure op te lopen.

Om een enkele push-up te doen, buig je je elle bogen en breng je je borst zo dicht mogelijk bij de grond. Zorg ervoor dat je rug en benen de hele tijd in een rechte lijn blijven, anders krijg je de voordelen van een goede houding niet. Doe een set van 12 herhalingen, neem een pauze van ongeveer 30 seconden en begin opnieuw. Doe dit vervolgens 3 keer zodat je dus 3 sets van 12 herhalingen hebt. Zodra dit een beetje gemakkelijker begint te worden, begin je het aantal herhalingen in elke set te verhogen. Voeg twee herhalingen toe aan elke set elke keer dat je jezelf verder wilt pushen.

Als je het meeste uit elke push-up wilt halen en ervoor wilt zorgen dat je je vorm behoudt, is het belangrijk dat je elke herhaling op een gecontroleerde manier voltooit. Haast je dus niet! Want dit geeft je de neiging om je vorm te verliezen en niet zoveel uit elke push-up te halen.

Onze Ambassadeurs