Hoe verbeter je je reflex

Geschreven door Roan Tooms

Reflexen zijn door signalen van de zenuwen geïnduceerde spierreacties op externe prikkels.

Je hersenen sturen dan een signaal om bepaalde bewegingen of dingen te doen. Goede reflexen helpen je bij het verbeteren van je prestaties tijdens het sporten, oefeningen en het doen van dagelijkse fysieke activiteiten.

Hardlopen. Beginnen met hardlopen op een langzaam tempo. Als je merkt dat je reflexen na een tijdje verbeteren, dan ga je een tikkeltje sneller lopen. Hoe sneller je loopt, hoe sneller je reflexen moeten worden om te voorkomen dat je gaat struikelen. Of dat je op tijd voorwerpen of andere dingen kunt vermijden.

Je leert zo onvoorspelbare wortels en rotsen ontwijken waardoor je lichaam zo gestimuleerd wordt dat je snel zal moeten reageren. Je reactie snelheid zal hier flink van vooruit gaan. 

Je zicht. Kijk uit een raam met een goed uitzicht en richt je aandacht op één object in de verte. Blijf naar dit object kijken terwijl je langzaam jezelf bewust maakt van de objecten die aan beide kanten te zien zijn. Doe dit elke dag, waardoor stukje bij beetje je blikveld wordt verbreed.

Dit is goed om je handigheid te verbeteren en om sneller dingen in de gaten kan krijgen. 

Eet rijke voeding. Je lichaam en brein gezond houden is van groot belang als je snelle reflexen wilt. Voeding waar veel verfijnde suikers en vetten in zitten, kunnen je een trager gevoel geven. Zorg dat je voldoende eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten binnenkrijgt.

Dit is goed om je reactiesnelheid hoog te houden. Drink daarom ook genoeg water, uitdroging kan lethargie als gevolg hebben en je reactiesnelheid verminderen.

Kortom zijn er genoeg manieren om je reflex te verbeteren. Er zijn nog veel verschillenden andere manieren. Dit zijn een paar die goed kunnen helpen. Probeer het eens uit!

Onze Ambassadeurs