Nederlandse plaatsen met dezelfde naam

Geschreven door Redactie
Nederlandse plaatsen met dezelfde naam

Nederland kent ongeveer 2.500 plaatsen.


Je zou denken dat het makkelijk moet zijn om een plaatsnaam te veranderen, maar dat is helemaal niet zo, want er zijn veel plaatsnamen die 2 keer voorkomen in Nederland. Wij beperken ons tot plaatsnamen die twee keer voorkomen. 

Zwolle (Gelderland en Overijssel)


Zwolle is een klein dorp in de provincie Gelderland, gelegen in de stad Oost Gelre. Vergeleken met de stad Zwolle heeft het kleine dorpje Zwolle honderden inwoners. Om het te onderscheiden van de oudere broer van Overijssel, is Zwolle Gelderland ook wel bekend als Zwolle bie Grolle (Zwolle bij Groenlo).

Winsum (Groningen en Friesland)

Er zijn twee plaatsen in het noorden van het land die Winsum heten. Winsum is een dorp in Friesland met slechts meer dan 1.000 inwoners. Hoewel er weinig inwoners in het dorp zijn, zijn er industriegebieden en veel werkgelegenheid. Winsum is in de 13e eeuw ontstaan ​​als terpendorp. Winsum (Gronings: Winzum) is een dorp in de provincie Groningen. Het dorp heeft bijna 7.500 inwoners. Winsum is na de online verkiezingen in 2020 uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland.


 Laren (Noord-Holland en Gelderland)


Laren is een plaats in Noord-Holland en heeft meer dan 11.000 inwoners. Het ligt vlakbij Blaricum en samen vormen ze een van de rijkste steden van Nederland. Laren heeft verschillende namen, namelijk: Van Larelcarspell, Laoren en Laaren. Laorne (in de Achterhoeks: Loarne of Laorne) is een dorp in de provincie Gelderland. Laren heeft 4370 inwoners en wordt sinds 1294/95 vermeld in documenten. Rondom Laren zijn vele landhuizen, kastelen en landhuizen te vinden. Laren heeft de dikste eik van Nederland, met een omtrek van ruim 7,5 meter.

Onze Ambassadeurs