Laatste maand subsidie voor energiebesparende producten

Laatste maand subsidie voor energiebesparende producten

De laatste maand van de Regeling Reductie Energie is ingegaan.

Alle woningeigenaren in Alkmaar kunnen sinds juli 2020 gebruik maken van de 70,00 euro waardebon voor energiebesparende producten. Er is nog budget over voor ongeveer 1.500 inwoners.

7.800 Alkmaarders gebruikten de waardebon. Een teken dat de Alkmaarders goed op weg zijn naar een duurzamere woning. LED-lampen zijn het meest aangeschaft. Daarop volgen isolerende materialen, zoals: dakisolatie, vloer- en spouwmuurisolatie, tochtstrips en radiatorfolie. Isoleren is de eerste stap in het verduurzamen van een huis.

Woningeigenaren kunnen op de website een energiebox samenstellen, die vervolgens gratis wordt toegestuurd. De volledige lijst met producten die in aanmerkingen komen, is te vinden op www.winstuitjewoning.nl/alkmaar. Via die website is ook de persoonlijke code van woningeigenaren op te vragen. Energiebesparende producten aangeschaft vanaf 1 januari 2020 komen in aanmerking voor de subsidie.