Kerstwandeling in Alkmaar-Heiloo

Geschreven door Redactie
Kerstwandeling in Alkmaar-Heiloo

Wie een mooie winterse kerstwandeling zoekt kan op de website Kerstwandeling2021.nl mooi terecht hiervoor.

In de regio Alkmaar en Heerhugowaard vindt dit jaar een kerstwandeling plaats. Het is een winterse wandelroute met een leuke uitdaging voor het hele gezin. De route is 5 km en loop door het buitengebied van Heiloo en het Heilooërbos. In Noord-Holland zijn ook twee andere kerstwandelingen, in Amsterdam en Amstelveen.

Veel georganiseerde wandelingen gaan dit jaar niet door. Daarom is de Kerstwandeling 2021 corona-proof opgezet. De route kan individueel of in een klein gezelschap worden gelopen, op een moment dat het de wandelaars zelf het best uitkomt. Zo wordt drukte vermeden. Er zijn per regio een maximaal aantal tickets beschikbaar, dus het je kan je nog aanmelden zodat je zeker weet dat je mee kunt doen.

“Neem een rugzakje en een mobiele telefoon met GPS-app mee. Er zijn onderweg prikkelende vragen en leuke opdrachten. Voor alle goede inzendingen is er een attentie,” zegt de organisatie.

De Kerstwandeling 2021 is een initiatief van samenwerkende routemakers. Een deel van de opbrengst gaat naar noodhulp aan vluchtelingen die deze winter in moeilijke omstandigheden doorbrengen.