Heerlijk ruikende DIY-gezichtsmasker is zo gemakkelijk thuis te maken

Heerlijk ruikende DIY-gezichtsmasker is zo gemakkelijk thuis te maken

Met doe-het-zelf-gezichtsmaskers zijn er geen luxe spa-trips nodig, je kunt een spa-dag thuis creëren met volledig natuurlijke ingrediënten en tegelijkertijd geld en tijd besparen.

Wat heb je nodig voor de DIY-masker? 1/2 rijpe banaan, 1 theelepel honing en 1 eetlepel baking soda.

Een masker gemaakt met bananen is niet bepaald ongebruikelijk, het ingrediënt komt voor in verschillende schoonheidsproducten, waaronder Glow Recipe's Banana Souffle Moisturizer en Ole Henriksen's Banana Bright-assortiment. De vrucht heeft antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen die de huid kalmeren. Studies hebben ook aangetoond dat de vrucht rijk is aan antioxidanten, die schade door vrije radicalen kunnen helpen voorkomen.

De baking soda in het masker samen met de banaan werkt als een acne-voorkomend middel. Wees echter voorzichtig voordat je het masker gebruikt als je een gevoelige huid hebt. De baking soda kan bij sommigen irritatie veroorzaken, en zelfs als je niet gevoelig bent, gebruik het ingrediënt dan niet meer dan twee keer per week.

Allereerst ruikt dit masker absoluut geweldig! Serieus, je wilt in dit spul baden. Ten tweede voelt het geweldig aan op de huid. Het voelt in het begin een beetje smoezelig aan, maar het droogt binnen een paar minuten. Voor extra exfoliatie wrijf je het masker in terwijl je het afwast. Dit zal de baking soda echt in je huid werken en dode huidcellen verwijderen. Laat het masker 10 minuten in je huid trekken om maximale hydratatie te bereiken.

Onze Ambassadeurs