Met deze simpele tips smaakt elke soep lekkerder

Met deze simpele tips smaakt elke soep lekkerder

Het is een gezonde en relatief makkelijke maaltijd.

Nu kun je natuurlijk een zak kant-en-klare soep kopen, maar verse zelfgemaakte soep smaakt natuurlijk veel lekkerder! Met deze tips maak je het alleen maar beter.

Goede basis

Als de basis van je soep goed is ben je al een heel eind op weg om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Zo werkt een gesnipperd uitje, een paar fijngesneden tenen knoflook en wat lekkere kruiden altijd goed in soep. Ook selderij en prei geven veel smaak.

Gebruik restjes eten

Een soep is hét perfecte gerecht om restjes eten in te verwerken om zo voedselverspilling tegen te gaan. Het grote voordeel van soep is namelijk dat het bijna niet uitmaakt hoe de ingrediënten eruitzien. Overrijpe tomaten of courgettes die er wat minder vers uitzien kun je prima gebruiken! Het is bovendien zelfs zo dat overrijpe producten vaak nog wat extra smaak hebben.

Groenten zijn onmisbaar

Een van de belangrijkste onderdelen van soep zijn groenten. Als je een gemixte soep maakt is het wel belangrijk om je te beperken tot twee à drie verschillende soorten groenten. Zo zorg je voor de meest uitgesproken smaak. Deze combinaties werken bijvoorbeeld erg goed:

  • pompoen en rode paprika
  • aardappel en prei
  • courgette en spinazie
  • knolselderij en pastinaak

Gouden tips:

Het geheim voor een goede tomatensoep is door vlak voordat je het vuur uitzet een handje met fijngesneden stukjes tomaat en paprika door de soep te roeren. Doordat deze stukjes groenten niet lang meekoken behouden ze hun smaak extra goed.

Als je soep van groene groenten zoals kervel, courgette of erwten écht groen wilt houden is spinazie de oplossing. Voeg vlak voor het mixen een blaadje jonge spinazie toe en je soep zal zijn groene kleur behouden.