Creëer een grotere muzieksmaak

Geschreven door Redactie
Creëer een grotere muzieksmaak

Probeer eens een nieuwe muziekstijl.

Bijna iedereen luistert dagelijks naar muziek, maar op een gegeven moment luister je bijna elke dag naar hetzelfde.

Er zijn meer dan 1.300 muziek genres over de hele wereld. Van de meeste hoofd categorieën zoals pop en hiphop heb je vast wel eens gehoord, maar er zullen ook heel veel genres zijn waar je nog nooit naar geluisterd heb of nooit echt een kans heb gegeven.

Muziek wordt vaak gebruikt om een connectie te voelen en een antwoord anders dan woorden te hebben voor wat je voelt, maar dat is lastig als je altijd naar het zelfde luistert. Ook hoef je niet persé bij de community van een bepaald genre zoals hiphop te horen om de muziek te luisteren en leuk te vinden. Muziek zal altijd gezien worden als iets wat verschillende werelden bij elkaar brengt.

Er zijn super veel goede muziek genres op deze wereld en waarschijnlijk ken en luister je zelf, maar 5% daarvan. Probeer daarom eens een ander muziekgenre. Vraag aan een vriend, vriendin, familielid, kennis of onbekende wat voor muziek genre hun vaak luisteren en leuk vinden en probeer het ook eens en misschien vind je dan wel een ander gedeelte van je eigen identiteit.

Stel dat je dat ook niks vind kan je op zijn minst zeggen dat je het geprobeerd heb en anders krijg je er misschien wel een gevarieerdere playlist voor terug.