Manieren om tijdens je werkdag positief te blijven

Manieren om tijdens je werkdag positief te blijven

Lange dagen op kantoor kunnen een sleur zijn en soms kan het moeilijk zijn om de moed erin te houden.

Positief, gemotiveerd en gelukkig blijven gedurende je werkdag kan echter worden bereikt, en het is misschien makkelijker dan je zou denken!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag; het is vele malen bewezen. WebMD stelt voor om een ​​stevig ontbijt te eten om de hele dag op je best te zijn. Als je voor het werk een stevig ontbijt eet, zorg je ervoor dat je tot de lunch vol zit, wat betekent dat irritante buikkrampen of hongerpijn je niet van je werk afleiden en je humeur niet bederven. Niet alleen dat, maar het ontbijt geeft je hersenen energie om de dag te beginnen en de ideeën de hele ochtend te laten stromen. Als je brein niet blij is, ben jij niet blij, dus zorg ervoor dat het wat brandstof heeft!

Studies hebben aangetoond dat negatieve gevoelens, zoals eenzaamheid, woede of frustratie, worden gevoed in geïsoleerde omstandigheden. Zorg ervoor dat als je je depressief of negatief begint te voelen, je je niet afsluit voor je collega's en er zelf mee aan de slag gaat. Als het een werkgerelateerd probleem is, kunnen ze misschien helpen of als het persoonlijk is, iemand in vertrouwen nemen kan wonderen doen. Zorg ervoor dat als je een lange, diepgaande discussie gaat voeren, dit op een geschikt moment is, zoals een lunchpauze. Als alternatief kan een snelle inhaalslag terwijl je wacht tot de waterkoker kookt of een vrolijk hallo in de gang je humeur binnen enkele seconden een boost geven.

Vaak is de bron van negatieve emoties uitputting of verveling. Op het werk is het absoluut noodzakelijk dat deze gevoelens niet opkomen. Als je merkt dat je productiviteitsniveaus dalen of je frustratie toeneemt, is het waarschijnlijk tijd voor een pauze. Neem vijf minuten adempauze door een drankje te halen of naar de badkamer te gaan, gewoon om wat tijd weg te zijn van het computerscherm. Je zult merken dat je zich bij terugkomst veel frisser zult voelen en nog een uurtje aan de balie klaar bent. Niet alleen dat, maar je humeur zal ook zijn verbeterd.

Door met regelmatige tussenpozen van 20 minuten een slokje water te nemen, blijven je hersenen actief en je lichaam verfrist en gehydrateerd. Als u gedurende de dag niet genoeg water drinkt, zult u zich moe gaan voelen en hoofdpijn krijgen, wat niet voor een goed humeur zorgt. Zet een glas water naast je bureau en neem af en toe een slokje. Zodra het leeg is, vul je het opnieuw om ervoor te zorgen dat je het altijd bij de hand hebt als je het nodig hebt. Het drinken van thee en koffie is allemaal goed en wel, maar je kunt niet op tegen water om je positief te blijven voelen.


Onze Ambassadeurs