Het is vandaag ook Nationale Pistache Dag

Geschreven door Redactie
Het is vandaag ook Nationale Pistache Dag

26 februari erkent alles wat met pistache te maken heeft en Nationale Pistache Dag is de dag om te vieren!

Liefhebbers van pistachenoten kunnen de hele dag genieten van hun favoriete noot. Voor degenen die geen pistachenoten eten, koop wat en geef ze aan iemand die dat wel doet. Breek ze open en eet ze op of geniet ervan in ijs of je favoriete pistache-dessert!

De lege pistacheschillen zijn op verschillende manieren bruikbaar voor recycling. Als ze ongezouten zijn, hoeven de schelpen niet gewassen en gedroogd te worden voordat ze opnieuw worden gebruikt, maar wassen is eenvoudig als dat niet het geval is. Praktische toepassingen zijn onder meer als vuurstarter; aanmaakhout voor gebruik met verfrommeld papier; om de bodem van potten met kamerplanten te bekleden voor drainage en het vasthouden van grond gedurende maximaal twee jaar; als mulch voor struiken en planten die zure grond nodig hebben, als medium voor orchideeën; en als aanvulling op een composthoop die is ontworpen voor houten voorwerpen die meer tijd nodig hebben om te ontbinden dan bladmaterialen (het kan tot een jaar duren voordat pistacheschillen zijn afgebroken tenzij er aarde aan de mix wordt toegevoegd).

Schelpen van gezouten pistachenoten kunnen ook rond de basis van planten worden geplaatst om slakken en slakken af ​​te schrikken. Veel ambachtelijke toepassingen voor de schelpen zijn kerstversieringen, sieraden, mozaïeken en rammelaars. Onderzoek wijst uit dat pistacheschillen nuttig kunnen zijn bij het opruimen van vervuiling veroorzaakt door kwikemissies.

Wat kan je doen vandaag?

- Eet wat pistachenoten!
- oeg pistachenoten toe aan een salade of soep. Ze voegen ook een mooie crunch en een geweldige smaak toe.
- Geplette pistachenoten zorgen voor een heerlijk korstje op vis en andere eiwitten.
- Voeg pistachenoten toe aan je gebakken producten. Net als andere noten voegen pistachenoten een knapperige textuur toe, maar ze geven ook hun eigen smaak aan de mix.
- Vergeet je havermout en yoghurt niet. Pistachenoten maken je gezonde snack of ontbijt nog lekkerder.
- Gebruik #NationalPistacheDay om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs