Alkmaar pride in Filmhuis Alkmaar

Geschreven door Redactie
Alkmaar pride in Filmhuis Alkmaar

Na twee jaar weer is het feest terug in Alkmaar, en dit keer niet online!

In het Filmhuis van Alkmaar is er weer een speciale pride programma met klassieke en recente films.

De pride duurt van 21 tot 27 mei en tickets zijn verkrijgbaar via filmhuisalkmaar.nl, daar staan ook de tijden op van wanneer de films beginnen.

Het programma ziet eruit als volgt:

21 mei - Naissance des pieuvres, de debuutfilm van Céline Sciamma, die in 2019 een prachtig liefdesverhaal Portrait de la jeune en feu maakte.

22 mei - Maurice, de bekroonde klassieker van James Ivory, die op 89-jarige leeftijd het scenario schreef voor Call Me By Your Name. Met een prachtige rol voor Hugh Grant.

23 mei - Sebastián Lelio's Una Mujer Fantástica betekent letterlijk "een geweldige vrouw" en dat is de hoofdpersoon in kwestie, transgender vrouw Marina, die te maken krijgt met een groot verlies.

24 mei - In samenwerking met IQMF vertonen we Miguel's War. Nadat Miguel 37 jaar de oorlog in Libanon ontvluchtte keert hij terug om in  het reine te komen met het verleden.

25 mei - Call Me By Your Name, misschien wel de mooiste film van 2017, over de jonge liefde tussen de 17-jarige Elio (Timothee Chalamet) en de oudere Oliver.

26 mei - In Todo Sobre Mi Madre brengt maestro Pedro Almodóvar krachtige transgender karakters naar het grote doek, in een tijd dat acceptatie en represantatie zeldzaam was.

27 mei - Ze sluiten de pride programma af met The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. Om 20:30 uur kan je in de foyer terecht voor een optreden van drag queen Tipsy Patrón en feestelijke cocktails.

Voor tickets en tijdens ga naar filmhuisalkmaar.nlOnze Ambassadeurs