Archeologen ontdekken resten van Middeleeuwse brug onder Munnikenweg

Geschreven door Redactie

Tijdens werkzaamheden aan de Munnikenweg in de Oudorperpolder die dit jaar haar 750 bestaan viert zijn archeologen gestuit op een nog intacte Middeleeuwse brug.

Deze brug ligt op een steenworp afstand van het middeleeuwse kasteel de Middelburg.

De Munnikenweg is een van de oudste wegen van Noord-Holland en is in 1272 door Graaf Floris V verbreed en werd daarmee dé verbinding tussen Kennemerland en West-Friesland. Door deze weg kon Floris V en zijn leger snel oprukken in hun strijd tegen de Westfriezen. Aan het eind van de 19de eeuw is de weg verlegd en voorzien van kasseien. Deze weg heeft sinds 2017 een monumentenstatus en is het enige kasseienmonument van Nederland en is zeer geliefd bij racefietsers.

Lees voor meer informatie op de website van de gemeente.

Onze Ambassadeurs